Galerie

Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Ferestre și uși din lemn stratificat
Galerie »
Descriere tehnică

1. Structura si caracteristicile materiei prime

Gama largã de uşi şi ferestre executate la Fenestella International SRL încearcã sã vinã în întâmpinarea clienţilor prin forme variate, nuanţe şi structuri.
Materialul bine ales, uscat la 8-12%, înnãdit pe lungime, formeazã materia de bazã tristratificatã lipit cu adeziv monocomponent tip D4, constituindu-se în profile de:
- 82*68mm - în cazul fabricãrii ferestrelor
- 120*68mm - la uşile de intrare
- 120*42 mm - în cazul uşilor interioare.
Siguranţa cadrului este asiguratã de cep dublu şi scobiturã. Micile defecţiuni şi pungile de rãşinã sunt corectate prin îndepãrtare şi înlocuirea acestora cu dopuri de dimensiuni diferite. Cele trei straturi ale semifabricatului, rezultã din tãierea radialã a buşteanului, care conferã alãturi de finisarea prin pigmentare, sau bãiţuire, o suprafaţã finã si mãtãsoasã.
Pe lângã profilul înnãdite în lungime, se foloseşte profil având ca strat de faţã material cu noduri sãnãtoase, în cazul produselor cu finisaj transparent. Uşile de garaj sunt constituite din trei sau mai multe foi de uşã. Foile sunt formate fiecare dintr-o ramã, cu traverse şi montanţi de rãşinoase cu dimensiunile 120*40mm si 145*40mm, respectiv tãblii.
În cazul uşilor vopsite tãblia este din MDF, în cazul finisajului cu baiţ - din lemn de rãşinoase.


2. Feroneria

Închiderea, etansarea si izolarea termo-fonicã ale ferestrelor si usilor de terasã termopan este asigurat de sistemul ROTO NT.
La ferestre si usi de terasã actionarea feroneriei cu o singurã mânã conferã si alte posibilitãti de deschidere, decât cel cunoscut. Astfel produsele finite actionate prin acest sistem - în afara sensului de deschidere simplã, pot fi cu deschidere roto-basculantã, deschidere basculantã si glisantã, permitând utilizarea mânerului cu posibilitate de închidere cu cheie, sistem de deschidere prin telecomandã, sisteme hidraulice de închidere a usilor, grile de aerisire etc.
Feroneria oferã si o posibilitate de reglare a canatului în trei directii.
În cazul usilor de intrare pentru asigurarea securitãtii casei Dumneavoastrã, feroneria ROTO - DOORSAFE vine în întâmpinarea clientului prin sistemul de închidere în cinci puncte.
Pragul de aluminiu, folosit la cererea clientului oferã o variantã constructivã pentru usi de intrare cu deschidere cãtre interior.
La usile interioare feroneria utilizatã este din gama ROTO NT, cu balamale reglabile pe trei directii. Mânerele de diferite culori si tipuri, mânere pentru grupuri sanitare, mânere cu forme sferice sunt câteva dintre optiuni.
Balamalele speciale leagã între ele foile de usi, care deplaseazã pe traiectorie sistemul de usã. Usile sunt echipate cu mânere, cu ajutorul cãrora se realizeazã închiderea si deschiderea manualã. La cererea clientului se poate echipa usa si cu sistem de închidere/deschidere automatã de la distantã.


3. Izolarea aero-termo-fonică

Este realizatã prin cheder dublu de etansare tip HPP EV 4150, aplicat în dublul falt a canatului, îmbinat la colturi, în cazul tâmplãriei exterioare, si de tip HPP EV 0680 la tâmplãria interioarã.


4. Lacrimar

Cantitatea de apă care se scurge pe geam este adunat si condus mai departe în afara traversei tocului de către lacrimarul de aluminiu, acesta fiind aplicat chiar pe traversa inferioară a tocului.


5. Geamul termopan

Grosimea de bazã folositã este 4-16-4 mm, geam tip LOW-E cu ARGON cu coeficientul de transmitere termicã k = 1,1 W/m²k.
La cerere se utilizeazã si geamuri termopan speciale cu izolatie termo-reflectorizantã, fumuriu (parsol), sau bombat.
Fixarea geamului în ramã este realizat prin pene de lemn de esentã tare si sipci de prindere.
Bariera de vapori constituitã de-a lungul liniei geam-sipcã, geam-traversã si hidroizolatie-montant este realizat printr-un strat elastic, transparent sau colorat cu componenti pe bazã de silicati.
Aplicarea sprosurilor de culoare albã sau auriu în interiorul geamului este unul dintre variante, la care poate sã opteze clientul.


6. Finisarea

Produsele finite, sunt finisate cu vopsele alchidice cu structurã elasticã oferite de firma TIKKURILA, sau baituri de diferite nuante (conform catalog), oferite de firma SIKKENS, care se aplicã în 3 straturi.
Finisarea rezultatã oferã o protectie contra ciupercilor xilofage, razelor UV si a efectului dãunãtor a apei asupra lemnului.
Culoarea albã si culorile din paleta de culori (peste 2000) oferite de TIKKURILA, prezintã o gamã variatã de nuante si culori.
ATENTIE : Protectia îndelungatã a produselor este garantatã numai prin baituri si vopsele utilizate de firma noastrã.


7. Stabilirea dimensiunii de productie

În cazul ferestrelor si usilor de intrare cu prag de lemn dimensiunea de productie sau dimensiunea tocurilor este cu 2 cm mai mic decât dimensiunea golului pe lãtime, cât si pe înãltime. Diferenta de câte 1-1 cm fiind lãsat pentru reglarea în cele douã directii ale planului vertical si a reglãrii pozitiei pe verticalã a tocurilor. La usile de intrare cu prag de aluminiu, dimensiunea tocului este cu 1 cm mai mic pe inãltime si 2 cm pe lãtime, decât dimensiunea golului. Pragul de aluminiu se fixeazã pe podea sau plãci de ceramicã.
În cazul usilor interioare, dimensiunea tocului va fi cu 2 cm mai mic pe lãtime si cu 1 cm mai mic pe înãltime. În cazul usilor interioare cu captusealã, se mãsoarã si grosimea zidului, cu specificatia pozitiei tocului pe cãptusealã: pe mijloc sau pe margine.
Rosturile dupã montaj se umplã cu spumã poliuretanicã termoizolantã.
În cazul usilor de garaj lungimea foilor de usã este mai mare cu 5 cm decât lãtimea golului si suma lãtimilor efective (fãrã lambã) a numãrului total de foi de usã coincide cu înnãltimea golului.


8. Structuri îmbinate

Îmbinarea tocurilor pe lãtime si înnãltime se efectueazã la fata locului prin intermediul sipcilor de înnãdire.
Pentru îmbinãri în colturi se folosesc grinzi speciale pentru consolidarea structurilor.
La usile interioare linia dintre cele douã tocuri se acoperã cu sipcã de acoperire 50*15 mm.

 

9. Impachetare

Înaintea transportului, depozitarea tâmplãriei se face pe paleti special amenajati, înveliti cu folie nylon. Acest strat protector se îndepãrteazã la fata locului înainte de montare dupã care la cererea clientului se poate reânveli pentru protejarea produsului.


10. Garantie si postgarantie

Pentru usi si ferestre, firma noastră oferă 3 ani de garantie în cazul respectarii celor prescrise în fisa de garantie.
Reparatiile în garantie si postgarantie se efectuează de catre SC FENESTELLA INTERNATIONAL SRL.


11. Structuri complementare

Obloane - jaluzele
Oferã o protectie încãperilor împotriva razelor solare dar si o securitate sporitã a casei Dumneavoastrã. Se fabricã cu lamele fixe, mobile sau tăblii.
Sprosuri aplicate
Aceste sipci aplicate pe cele douã pãrti ale geamului au rol de esteticã fiind lipite prin adezivi pe bazã de silicate.


12. Posibilitati de comandã

Pentru comenzi vă rugăm să ne comunicati urmatorele date :
- datele clientului (Nume, cod fiscal, nr. Telefon/fax ),
- dimensiunea golului în mm (Latime * Înaltime),
- nr. bucãti
- modul de deschidere
- sensul de deschidere (dreapta/stînga ).
- pe desen va rugãm sa ne comunicati “privire exterioara sau privire interioara "
- specificare în cazul unor traverse sau montanti care se aflã pe aceasi linie imaginarã.
- modul de finisare, culoare
- tipul de geam termopan dorit
- modul de împãrtire si numarul de cîmpuri obtinute dupã împartire
- sipci de acoperire a rosturilor si pervazuri daca este cazul
- modul de transport si termenul de livrare dorit


13. Agrement tehnic

Pentru produsele descrise, SC FENESTELLA INTERNATIONAL SRL a obtinut urmãtoarele AGREMENTE TEHNICE:

- pentru ferestre si usi din lemn stratificat - Agrement Tehnic 007-02/261-2004
- pentru USÃ REZISTENTÃ SI ETANSÃ LA FOC SI IZOLATOARE FONIC - produsul fiind o usã interioarã lisã furniruitã, cu cãptusealã, rezistentã la foc fiind de 30 min - Agrement Tehnic 001-03/533-2003.

Înregistrare

Scări interioare

Scări autoportante

Placări cu lemn a scărilor

Elemente speciale de arhitectură

Elemente sculptate

Catalog

Contact

Adresă:
400132 Cluj- Napoca
str. G.-ral Traian Moșoianu, nr.48/6
jud. Cluj, Romania
Mobil:
+40 740 212 472
E-mail:
fenestellainternational@gmail.com